LACHEN!! - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Anita Jansen - WaarBenJij.nu LACHEN!! - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Anita Jansen - WaarBenJij.nu

LACHEN!!

Door: Anita

Blijf op de hoogte en volg Anita

22 Februari 2011 | Singapore, Singapore

Op de valreep toch nog kaartjes voor de theateravond in de Hollandse Club. Wij zijn helemaal geen lid van de Club, we hebben tenslotte ons eigen zwembad en een fitness in Fraser. Geen kleine kinderen die zwemles nodig hebben. De prachtige, beetje oud-koloniale Hollandse Club is meer iets voor gezinnen met jonge kinderen.
Maar natuurlijk komen we wel af en toe op het kleine stukje Nederland in Singapore. Zoals nu dus, met vrienden, die twee kaartjes over hadden voor de voorstelling van de nu ook in Singapore wereldberoemde Guido Weijers. In een volgepakte zaal -de mensen zaten tot op de barkrukken, helemaal aan de andere kant!- spatte de energie en de zweetdruppels van het podium. Warm he, Guido! Een geweldige show van een erg grappige man. En zo’n geruststelling voor mij. Ik heb namelijk altijd gedacht dat ik (echt waar) de enige vrouw ben die de muziek zachter draait als concentratie nodig is. Inderdaad, bij het inparkeren. Of wanneer ik dreig te verdwalen. Waarom staat die radio dan zo hard in een supermarkt als ik mijn boodschappenlijstje niet bij me heb??

Heel Hollands voelden we ons afgelopen zaterdag. We waren uitgenodigd voor een Australische BBQ. Heel gezellig, ontzettend leuke mensen en heerlijk eten. Er zijn niet alleen Aussies, maar ook Kiwi’s zoals Nieuw-Zeelanders zichzelf noemen, Singaporeans en wij de Dutchies. Kortom een bont gezelschap, lekker vrolijk ook. Met de koffie komt de mededeling dat straks de Singing Contest is. Whát?? Wij denken nog, zeker een soort karaoke, waar men in Azië zo dol op is. Maar nee, de Volksliederen moeten gezongen. Bert en ik kijken elkaar aan. We kijken de gastheer aan. Het is serieus waar en er wordt van ons verwacht dat we niet alleen een beetje als een voetballer gaan staan playbacken. Bert googled op z’n BlackBerry en ik schrijf het bekendste couplet op een stuk papier dat ik voor dit soort gelegenheden altijd in mijn tas heb ;-)
Na de twee Anthems van Australië en NZ zijn wij aan de beurt. Luid en duidelijk staan we naast de barbie te zingen over onze Prins. We doen ons stinkende best al zijn we twee keer zo snel klaar als normaal tijdens Koninginnedag, Poehh! Het beste is bewaard voor het laatst: Singapore!! Het Mahjula Singapora (Voorwaarts Singapore) wordt met kracht gezongen. Wat een vaderlandsliefde, er in gestampt tijdens de schooljaren (ieder ochtend zingen!). Trots staan de (Chinese) Singaporese vrienden de Maleise tekst te zingen.
Iedereen klapt uitbundig, de Singaporezen hebben gewonnen.
Láchen!!

• 22 Februari 2011 - 05:53

Annemieke:

Ha, Aniet, heb je even lekker je hard op kunnen halen door het volkslied te zingen;)
    Ik had trouwens net een mailtje van mijn nichtje uit Singapore beantwoord, grappig 2 op 1 dag!!

Overigens ook ik zet de muziek zachter of nog liever uit als ik me moet concentreren, zit dat in het bouwjaar misschien??

Groetjes weer!!

• 22 Februari 2011 - 07:47

Hilde:

Ook ik zet de radio zachter of uit als ik geconcentreerd moet zijn, en ik ben van een ander bouwjaar!! Ik denk dat alleen mannen dat niet doen, ze willen misschien wel, maar vinden dat niet stoer genoeg. Denk je ook niet??
    Leuk stukje weer!

Groetjes, Hilde